Foredrag

Vi var folket – møder med østeuropæerne

Til efteråret er det tredive år siden Berlin Muren blev væltet af ekstatiske folkemængder i Østberlin. “Wir sind da Volk”, råbte DDR-borgerne og krævede frihed for diktatur og kommunisme. Men hvordan er det egentlig gået vore medeuropæere i øst gennem de mellemliggende år?  Er de blevet frie, lykkeligere borgere i en demokratisk og bedre verden […]

Læs mere

Flygtningene – folkevandring med kurs mod os

Millioner af nødlidende, forfulgte og håbefulde er på vandring. Der vil kun blive flere – og de vil have del i vores tryghed og velstand.

Læs mere

En verden af alternative “virkeligheder”

Mange af denne verden stærke mænd bygger deres magt på selvopfundne verdensbeskrivelser, og de bruger og misbruger bevidst medierne i det spil. Så som almindelig borger melder spørgsmålet sig naturligt: Kan man overhovedet tro på noget, eller fylder de os med løgn?

Læs mere

Ud til det værste

Thomas Ubbesen har som udenrigsjournalist rapporteret fra krige og naturkatastrofer over næsten hele kloden. Men hvordan griber man det praktisk an, når man med et par timers varsel er på vej mod endnu et helvede af død, vold og lidelse, og man hverken skal regne med mobildækning, tag over hovedet eller bare el?

Læs mere

Medierne: Vi hader dem, men kan ikke undvære dem

Vi kender det alle: Avisen, TV nyhederne, nyhedssitet – de præsenterer en virkelighedsbeskrivelse, som vi tit næsten ikke kan genkende, og som kan forekomme uvæsentlig, manipuleret eller simpelthen dum! Hvorfor gør de det på den måde, redaktørerne, journalisterne og mediehusene? Thomas Ubbesen præsenterer sin egen rundtur i medieverdenen baseret på fire årtier i branchen.

Læs mere

Verdenskrig! Den modernes verdens blodige fødsel

Thomas Ubbesen har studeret og analyseret begge verdenskrige, både militært, politisk, socialt og mentalitetshistorisk og har besøgt mange af slagmarkerne i Europa, Afrika og Asien. Hør et medrivende og højt kvalificeret bud på, hvorfor vores civilisation brød sammen i blod og barbari, hvordan dramaet på slagmarken udviklede sig time for time – og hvorfor Hitler ikke ville vækkes 6. juni 1944, på D-dag!

Læs mere

Book et foredrag

Forespørg eller book et foredrag direkte hos Thomas Ubbesen. Husk at oplyse ønskede dato og sted.