Ny bog: “Gensyn med hippieruten – i egne fodspor efter 40 år”

“Gensyn med hippieruten” udkom på Gyldendal 18. juni og er blevet mødt med varme anmeldelser i en række aviser. Politiken giver den fem hjerter – en begejstret Helle Hellmann skriver, at “bogen er ved at sprænges af … oplevelser og indtryk”. Weekendavisens Tine Ejby kalder det i sin anmeldelse over en hel side for “en dejligt reflekteret bog”, og Kristeligt Dagblads Lotte Kirkeby Hansen mener i en overstrømmende femstjernet anmeldelse, at “Thomas Ubbesen skriver uforskammet godt”.

Bogen tager udgangspunkt i to rejser med 40 års mellemrum: Det er historien om den 21-årige Thomas’ rejse  til Indien og Himalaya over land i 1977 og 78, den allersidste chance for at rejse den vej før verdenssituationen endegyldigt satte en stopper for den legendariske hippierute. Dengang drejede det sig om frihedstrang, desperation og bevidsthedsudvidelse på mange, mange måder.

I 2017/18 har Thomas Ubbesen så gentaget turen, så vidt muligt ad samme rute og ligesom i gamle dage med meget få penge, ingen mobiltelefon og med de billigst mulige transportmidler. Bogen, der er resultat af de to rejser, er en refleksion over verden af i går sammenlignet med i dag, en vurdering af, hvilken retning menneskeheden har taget i de 40 dramatiske år, der er gået, og en meget personlig overvejelse over, om det hele går den rette vej – og om summen af menneskelig lidelse er blevet større eller mindre i løbet af de fire årtier. Det er samtidig en ægte rejseskildring med masser af dramatik og overraskelser, en bog som er svær at lægge fra sig.