Bøger

Ny bog: “Gensyn med hippieruten – i egne fodspor efter 40 år”

“Gensyn med hippieruten” udkom på Gyldendal 18. juni og er blevet mødt med varme anmeldelser i en række aviser. Politiken giver den fem hjerter – en begejstret Helle Hellmann skriver, at “bogen er ved at sprænges af … oplevelser og indtryk”. Weekendavisens Tine Ejby kalder det i sin anmeldelse over en hel side for “en […]

Læs uddrag

Good Luck, Habibi - skrevet af Thomas Ubbesen

Good Luck, Habibi – rejser i flygtningestrømmen

I 2016 kom ”Good Luck, Habibi – rejser i flygtningestrømmen” på Gyldendal. Bogen begynder ved den syriske grænse til Tyrkiet og skildrer en række rejser sammen med flygtninge fra hele verden fra krigs- og katastrofezonerne til et iskoldt og stadigt mere lukket og umenneskeligt Europa. Den rummer en grundlæggende kritik af vores samfundsmodel og vores måde at leve på mens verden står i flammer. Men den anviser også, hvad vi kan og bør gøre, når vi står overfor menneskelig lidelse af enormt omfang nærmest lige ved vores gadedør.

Læs uddrag

Udsendt - skrevet af Thomas Ubbesen

Udsendt – historierne bag 22 reportager

Thomas Ubbesen udgav i 2014 ”Udsendt – historierne bag 22 reportager” på forlaget Tiderne Skifter. Bogen beskriver arbejdet på en række dramatiske reportagerejser til Balkan-krigene, Mellemøsten og Afrika. Den skildrer intenst og realistisk, hvordan man kommer derhen, og hvordan man overlever og arbejder under forhold, der nærmer sig det ubeskrivelige.

Læs uddrag